Start sloop woningen fase 2 Sterrenkwartier Hoog in Spijkenisse

Publicatiedatum: 14-06-2022

Op dinsdag 14 juni is gestart met de grove sloop van Sterrenkwartier Hoog fase 2. De flat aan de Neptunusstraat 26 t/m 48 (even nummers) wordt als eerste gesloopt, gevolgd door de Uranusstraat 2 t/m 24 (even nummers) en Neptunusstraat 1 t/m 15 (oneven nummers).

 

In februari zijn de voorbereidingen voor de sloop van de flat getroffen. Vervolgens startte het sloopbedrijf in maart met de sanering van de asbesthoudende onderdelen. Daarbij werden ook her te gebruiken materialen, zoals hout en dakbedekking, verwijderd. Met behulp van een grote kraan wordt nu het resterende deel van de flat gesloopt. Van Groningen Sloopwerken uit Middelharnis voert de sloopwerkzaamheden uit.

Uitvoering
Tijdens de werkzaamheden blijft het gebied toegankelijk voor verkeer. De aannemer neemt maatregelen om geluidshinder en stofoverlast te beperken. Als het proces volgens plan verloopt, worden de sloopwerkzaamheden rond augustus 2022 afgerond. Daarna wordt de grond bouwrijp gemaakt.

Nieuwbouw na de sloop
ABB Bouwgroep start, naar verwachting, eind 2022 met de nieuwbouw. Onder de naam Stella Nova fase 2 worden straks 45 huurwoningen en 33 koopwoningen gebouwd. Inmiddels staan alle koopwoningen van ABB Bouwgroep onder optie en zijn er al veel tekenafspraken gemaakt. Bij interesse voor een koopwoning kunt u zich nog aanmelden als reserve kandidaat voor de woningen in fase 2B. Kijk voor meer informatie op https://www.stellanova-spijkenisse.nl.

De huurwoningen van Maasdelta Groep worden een half jaar voor de oplevering aangeboden via www.woonnetrijnmond.nl. Voor meer informatie kijkt u op www.sterrenkwartierhoog.nl.

 

Deel deze pagina