Voorbereidingen fase 3

Publicatiedatum: 19-05-2021

in fase 1 worden opgeleverd en in fase 2 zijn bijna alle bewoners verhuisd op een aantal na. Op de planning staat het nemen van het sloopbesluit van fase 3 (Poolsterstraat 1-15, Poolsterstraat 2-24, Poolsterstraat 28-42, Grote Beerstraat 1-15 en Grote Beerstraat 42-64).

De voorbereidingen voor het nemen van het sloopbesluit van fase 3 is gestart
De verwachting is dat het sloopbesluit voor de zomer van 2021 wordt genomen. Zodra het sloopbesluit is genomen worden de bewoners van fase 3 hierover geïnformeerd.

  

We splitsen fase 3 in twee delen
Wij hebben besloten om de uitverhuizing van fase 3 te splitsen in twee delen. Namelijk fase 3a en fase 3b. Dit doen wij omdat er een langere periode nodig is om iedereen uit te verhuizen. In fase 3 hebben we te maken met meer dan 200 woningen. Dat is aanzienlijk meer dan in fase 1 en fase 2. Toen hadden we te maken met 140 woningen per fase, waar we anderhalf jaar voor de uitverhuizing hadden gepland. Onder fase 3a valt de Poolsterstraat en onder fase 3b valt de Grote Beerstraat.

De uitverhuizing van fase 3
De uitverhuizing van de bewoners van fase 3 gaat in totaal 2,5 jaar duren. Wij willen de bewoners zo goed mogelijk begeleiden bij het vinden van een nieuwe woning. Door de maatregelen rondom corona, kost dit meer tijd dan normaal. Daarnaast is het op de huidige woningmarkt lastiger om in korte tijd geschikte woningen te vinden.

Urgentie en verhuiskostenvergoeding
Nadat het sloopbesluit is genomen, komt iedereen in fase 3 in aanmerking voor de wettelijk vastgestelde verhuiskostenvergoeding. De urgentie wordt per deelfase (3a en 3b) op een ander moment gegeven.

Fase 3a, Poolsterstraat:
Bij het nemen van het sloopbesluit krijgen bewoners van de Poolsterstraat urgentie en komen in aanmerking voor de wettelijk vastgestelde verhuiskostenvergoeding. De urgentie voor hen gaat naar verwachting voor de zomer 2021 in.

Fase 3b, Grote Beerstraat:
Bij het nemen van het sloopbesluit krijgen de bewoners van de Grote Beerstraat nog geen urgentie, maar komen wel in aanmerking voor de wettelijk vastgestelde verhuiskostenvergoeding. De urgentie voor hen gaat naar verwachting in juli 2022 in. 

Deel deze pagina