Nieuwbouw fase 2 Sterrenkwartier Hoog

Publicatiedatum: 19-05-2021

Nu de nieuwbouw van fase 1 stapsgewijs opgeleverd wordt, komt de start van de sloopwerkzaamheden van fase 2 dichtbij. De voorbereidende werkzaamheden zijn al eerder begonnen. Voor de ontwikkeling van de tweede fase van de herstructurering slaan dezelfde partijen de handen ineen. De ontwikkeling van fase 2 wordt door ABB Bouwgroep uitgevoerd en de gemeente pakt de woonomgeving aan. De nieuwbouw in fase 2 krijgt de naam Stella Nova fase 2.

Nieuwbouw: Wat wordt er gesloopt en wat wordt er gebouwd?
In fase 2 van de herstructurering Sterrenkwartier Hoog worden er 140 woningen gesloopt en 79 woningen teruggebouwd. In dezelfde stijl van Stella Nova fase 1, komen er in fase 2: 45 huurwoningen, bestaande uit 22 appartementen en 23 eengezinswoningen en 33 koopwoningen terug.


Artist impressie huurwoningen fase 2 Stella Nova. Aan deze impressie kunnen geen rechten worden ontleend.

Huurwoningen Stella Nova 2
Zodra er meer bekend is over de huurwoningen, vindt u dit op de website www.maasdelta.nl. De huurwoningen worden een half jaar voor de oplevering te huur aangeboden via woonnetrijnmond.nl. Om te kunnen reageren op een huurwoning moet u ingeschreven staan op woonnetrijnmond.nl. De selectie vindt plaats op inschrijfduur.

Start verkoop
De verkoop van de woningen van Stella Nova fase 2 start naar verwachting later dit jaar. Belangstellenden voor een koopwoning in fase 2 van Stella Nova kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief op de website: www.stellanova-spijkenisse.nl. Ook voor meer informatie kijkt u op deze website.Sloop fase 2
De sloop van de flatgebouwen aan de Uranusstraat 2-24, Neptunusstraat 1-15 en de Neptunusstraat 26-48 vindt later plaats dan gepland. De reden hiervoor is de aanwezigheid van vleermuizennesten in de flatgebouwen. Hiervoor is inmiddels een ontheffing aangevraagd bij de wet natuurbescherming. De wet natuurbescherming beschermt dier- en plantsoorten die in het wild voorkomen. Het plannen van de sloop kan pas als wij een reactie van de wet natuurbescherming ontvangen. Zodra hier meer bekend over is, plaatsen wij de informatie op de website www.sterrenkwartierhoog.nl. We blijven aandacht besteden aan de leefbaarheid.
 

Deel deze pagina