Inrichting sloopterrein fase 1

Publicatiedatum: 29-07-2019

Vanaf 1 augustus 2019 wordt het sloopterrein in fase 1 (Uranusstraat 42-64, Kometenstraat 2-24, 28-42) ingericht.

Rondom het terrein worden hoge hekken geplaatst.  Binnen de hekken komt een kleine bouwkeet te staan. Van Zundert Sloopwerken uit Rijswijk voert de sloopwerkzaamheden uit. 

Vanaf augustus vinden een aantal werkzaamheden plaats in de flats op het sloopterrein, ter voorbereiding van de sloop. Naar verwachting start de sloop van de flats in fase 1 eind oktober 2019.

Het afbreken van de flats gebeurt gefaseerd met behulp van een sloopkraan. U kunt in deze periode overlast ervaren in de vorm van geluid of stof. Van Zundert Sloopwerken neemt diverse maatregelen om dit te beperken. Zo wordt er regelmatig met water gesproeid om verspreiding van het stof te voorkomen. 

Het sloopmateriaal wordt via de Planetenlaan afgevoerd in de richting van de Hekelingseweg. Tijdens de werkzaamheden blijft het gebied buiten de hekken toegankelijk voor verkeer. U kunt wel hinder van het bouwverkeer hebben. 

De sloopwerkzaamheden worden naar verwachting in januari 2020 afgerond. De ontstane bouwput wordt dan zo veel mogelijk vlak getrokken. De hekken blijven staan, omdat na de sloop de nieuwbouw start. Op de locatie worden straks 51 huurwoningen en 28 koopwoningen gebouwd.

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag