Fase 2

Voor de ontwikkeling van de tweede fase van de herstructurering slaan dezelfde partijen de handen ineen. De ontwikkeling van fase 2 wordt door ABB Bouwgroep uitgevoerd en de gemeente pakt de woonomgeving aan. De nieuwbouw in fase 2 krijgt de naam Stella Nova fase 2.

Nieuwbouw: Wat wordt er gesloopt en wat wordt er gebouwd?
In fase 2 van de herstructurering Sterrenkwartier Hoog worden er 140 woningen gesloopt en 79 woningen teruggebouwd. In dezelfde stijl van Stella Nova fase 1, komen er in fase 2: 45 huurwoningen, bestaande uit 22 appartementen en 23 eengezinswoningen en 33 koopwoningen terug.


Huurwoningen
Zodra er meer bekend is over de huurwoningen, vindt u dit op de website www.sterrenkwartierhoog.nl. De huurwoningen worden een half jaar voor de oplevering te huur aangeboden via woonnetrijnmond.nl. Om te kunnen reageren op een huurwoning moet u ingeschreven staan op woonnetrijnmond.nl. De selectie vindt plaats op inschrijfduur.


Artist impressie huurwoningen fase 2 Stella Nova. Aan deze impressie kunnen geen rechten worden ontleend.

Start verkoop
De verkoop van de woningen van Stella Nova fase 2 is gestart. Voor meer informatie over de koopwoningen kijkt u op: www.stellanova-spijkenisse.nl


Koopwoningen type Stier


Koopwoning Type Tweeling en Weegschaal

Sloop fase 2
De sloop van de flatgebouwen aan de Uranusstraat 2-24, Neptunusstraat 1-15 en de Neptunusstraat 26-48 vindt later plaats dan gepland. De reden hiervoor is de aanwezigheid van vleermuizennesten in de flatgebouwen. Hiervoor is inmiddels een ontheffing aangevraagd bij de wet natuurbescherming. De wet natuurbescherming beschermt dier- en plantsoorten die in het wild voorkomen. Het plannen van de sloop, kan pas als wij een reactie van de wet natuurbescherming ontvangen. Zodra hier meer bekend over is, plaatsen wij de informatie op de website www.sterrenkwartierhoog.nl. We blijven aandacht besteden aan de leefbaarheid.

Deel deze pagina