Fase 2

Voor de ontwikkeling van de tweede fase van de herstructurering slaan dezelfde partijen de handen ineen. De ontwikkeling van fase 2 wordt door ABB Bouwgroep uitgevoerd en de gemeente pakt de woonomgeving aan. De nieuwbouw in fase 2 krijgt de naam Stella Nova fase 2.

Nieuwbouw: Wat wordt er gesloopt en wat wordt er gebouwd?
In fase 2 van de herstructurering Sterrenkwartier Hoog worden er 140 woningen gesloopt en 79 woningen teruggebouwd. In dezelfde stijl van Stella Nova fase 1, komen er in fase 2: 45 huurwoningen, bestaande uit 22 appartementen en 23 eengezinswoningen en 33 koopwoningen terug.

Start verhuur eengezinswoningen Stella Nova 2

Op 7 maart vanaf 20.00 uur start de verhuur van de eengezinswoningen Stella Nova 2. De energiezuinige woningen bieden we in de sociale huursector aan. De woningen bieden we aan via www.woonnetrijnmond.nl.
 

Aan de Planetenlaan en de nieuwe straat Zonnepad bouwen we 2 rijen eengezinswoningen. Aan de Planetenlaan 226 - 254 komen 15 eengezinswoningen met een plat dak en hebben 4 of 5 slaapkamers. Aan het Zonnepad 1 - 15 bouwen we 8 eengezinswoningen met een schuin dak en 3 slaapkamers.

Bekijk hier de huurfolder van de:

  • Eengezinswoningen aan de Planetenlaan 226-254
  • Eengezinsownignen aan het Zonnepad 1-15

Eengezinswoningen aan de Planetenlaan 226 t/m 254

De eengezinswoningen hebben een oppervlakte van circa 110 m2. Er zijn 2 hoekwoningen (Type G3ks en G3k) en 13 tussenwoningen (Type G1, G1s, G2 en G2s). De hoekwoningen hebben 5 slaapkamers en de tussenwoningen hebben 4 slaap­kamers. Alle woningen bestaan uit drie woonlagen. De achtertuin is gericht op het noorden. Ook is er een berging in de tuin waar u uw fiets kunt opbergen.

Eengezinswoningen aan het Zonnepad 1 t/m 15

De eengezinswoningen hebben een oppervlakte van circa 97 m2. Er zijn 2 hoekwoningen (Type D1k en D1ks) en 6 tussenwoningen (Type D1 en D1s). De woningen hebben 3 slaapkamers. De woningen bestaan uit 3 woonlagen. Er is een ach­tertuin die naar het westen is gericht. Ook is er een berging in de tuin.

De huurprijzen (prijspeil 2023) voor de eengezins­woningen zijn:

  • € 808,06 voor de hoekwoningen;
  • € 693,60 voor de tussenwoningen.


De huurprijzen bij de ingangsdatum van uw huur­contract (als u in 2024 tekent) kunnen afwijken van de hierboven genoemde huurprijzen. Dit omdat de nieuwe huurgrenzen voor 2024 op dit moment nog niet bekend zijn.

Energiezuinige woningen (BENG)
Alle woningen hebben een warmtepomp met boiler en beschikken over WTW-ventilatie. Er is geen gasaansluiting. Op iedere woning worden 6 zonnepanelen (PV panelen) geplaatst. Hiervoor betaalt u € 2,75 aan servicekosten per paneel per maand (prijspeil 2022). Dat is € 16,50 aan maandelijkse servicekosten. Tegenover deze servicekosten staat een lagere energiereke­ning (elektra). Het financiële voordeel van de lagere energierekening is voor u.

Reageren op de eengezinswoningen Stella Nova 2

De woningen worden vanaf 7 maart via www.woonnetrijmond.nl aangeboden. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij WoonnetRijnmond.

De toewijzing vindt plaats op inschrijfduur. U moet ook voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie genoemd zijn.

Bij deze woningen is het mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Het krijgen van huurtoeslag is afhankelijk van uw gezinssamenstelling en het (gezamenlijke) inkomen. Voor meer informatie over toeslagen bezoekt u de website van de Belastingdienst.

Planning
De verwachte oplevering van de woningen aan de huurders staat gepland in het eerste kwartaal van 2024.

Koopwoningen

Alle woningen in fase 2 zijn verkocht. Voor meer informatie over de koopwoningen kijkt u op: www.stellanova-spijkenisse.nl.

Koopwoning type Stier Koopwoning type Tweeling en Weegschaal
Fasen
Fase 1 Fase 3 Fase 4
Bekijk ook
Planning